lørdag den 18. april 2009

Jeg drages..

- mod Dragsholm, CHRIST det var et overmåde fantastisk ophold - superlativer såsom fænomenal, overdådig, dekadent og uovertruffen er væltet ud af mig det forgangne døgns tid siden vi ankom til slottet kl. 16.25 igår..


Mig i bilen.. Mig på vej til slottet.. Slottet..


Vi blev anvist til Tårnværelset, med udsigt til voldgraven og vores værelse lå på samme etage, som den indemurede dame.. Brrr...


Tårnværelset.. Mig og den Grå Dame..


Vi gik dejlig tur i det lune april-forårsvejr og tog en masse billeder (flere kan ses på min hjemmeside) udenfor slottet..


Os i den lille "skov" ved slottet og foran søen..


Narcissisten foran skovsøen.. Slottet fra voldgravssiden.. Os foran slottet..


Dernæst sad vi på terassen og nød en fuldstændig fantastisk kop Cappuccino inden middagen mellem 18-19..



Og middagen - WOW - et kapitel for sig - Gourmet er ingen overdrivelse - det var fuldkommen uovertruffent lækkert med følgende retter:




1. apéritif: Små urtepotter med radise i med ”jord”-bund af gede/flødeoste-mousse og ristet malt og smørstegt rugbrødsstang samt selleriruller og små kartofler med skaldyrscreme..




2. apéritif: Rødbedesuppe-sauce med marv-stykker og røllike..




3. apéritif: Små lune boller af svensk mel og malt med hjemmelavet peberrodssmør + kyllingeskindssmør..




1. Forret: Kammuslinger med urter og ferskencreme..




2. Forret: Sandart (fisk) med kold og varm sommersalat og smør/hytteoste-sauce..




1. Hovedret: Kalv og kalvebrisler med friske skud i ”bedstemor-sauce”..




2. Hovedret: Stegte lammefjordsporrer med urter, grønt og stegt brød og sauce med brændt hø..




Dessert: ”Mos” - grøn-the-sauce med mousse af yogurt/hvid chokolade med chokolade-grene, lilla blomster, citronmelisse-blade og orange syrlige havtornsbær (ligner en skovsø med grønt vand med hvidligt mos/andemad flydende i med nedfaldne efterårsbær, blade, grene og blomster på)..





Og så gik vi aftentur i mørket ved 22tiden, lagde wellness-ansigtsmasker og tog opfriskende aftenbad i vores tårnværelse, sov til lyden af ruskende storm i vinduerne..





Og vågnede friske i morges ved 08tiden og indtog en særdeles lækker økologisk morgenmad bestående af kaffe, the, æblemost, hjemmebagt rugbrød, boller, croissanter, pålæg, hjemmelavet yogurt med syrlige havtornsbær mv.




Vi drønede hjemad ved 11tiden efter at have solet os en stund på terassen i morgensolen og efter at have holdt møde med kok og andet personale ang. bryllupsfesten på slottet til oktober.. Og vi KAN få både den æstetiske indretning og menuen lavet i efterårstematik med røde, brune og gyldne nuancer og med vildt, efterårsbær mv. Bliver SÅ overdådigt, jeg kan næsten ikke vente!!

Både Jan og jeg er enige om at Dragsholm ER prisen værd - og det bliver kvalitet over kvantitet, som jeg ønsker.. Desværre også gæste-mæssigt, idet vi kun kan invitere de absolut nærmeste, dvs. at den store flok af gæster bliver til receptionen den 13. oktober og at det derefter kun bliver en udvalgt skare til festen på slottet..

Ingen kommentarer: