søndag den 29. august 2010

Sommeren 2010..

Den lovede forsinkede update over en begivenhedsrig sommer:

Sommeren har budt på mange ting, da vi først kom på plads i vores nye hjem - sommerhustur, 3 bryllupper og masser af fed hverdag.. Har nydt byen med cafébesøg, byture, shopping, restaurantture og leget turist for en dag med Jan på cyklerne, hvor vi prøvede at opleve byen på turistmåden og derigennem fik fornyet påskønnelse for at bo i så smuk en by som København..

Vi har også for 3 uger siden fået killingen Dante, som nu sammen med Mokka regerer herhjemme.. Mokka flyttede ind medio juli og faldt til i løbet af et døgn - han eeelsker virkelig sin nye lejlighed, al den nye plads, fuglene i træet udenfor stuevinduerne, sine nye kattemiljøer og de mange rum at udforske (dagligt) og de mange forskellige sovepladser.. Mokka fik knap en måned som enehersker inden Dante kom primo/medio august..

Kattene faldt til ro overfor hinanden efter få døgn og stortrives nu sammen med leg og finden på skarnstreger.. Dog kan man mærke at Mokka ikke længere (med sine 7,5 år) er helt ung og ikke har samme aktivitetsniveau som killingen, heldigvis er han god til selv at trække sig tilbage, når han får nok af løben og skrålen.. Dante er især meget vild med at lege med Mokkas hale - til størst moro for den lille dog ;)

Vi har holdt housewarming medio juli, hvortil jeg havde bagt et væld af farvestrålende muffins..

Al ferie er nu forlængst ovre og nu er hverdagen i gang igen med friuger og nattevagtsuger med frimorgener og friaftner - nyder det, for selvom jeg holder af at have ferie, så ER jeg er hverdags-sucker på Dan Turèll-måden.. Og hverdagen FUNGERER hér på Nørrebronx..

Det er et fantastisk levende kvartér vi er havnet i - jeg var godt træt af velhaver-stemningen på vesterbro, som var blevet for dødt og pænt til min smag, der er absolut mere gang i den og urbant leben på nørrebro, jeg stortrives..

Min mor er for en måneds tid siden indflyttet i vores gamle (og dermed sin nye) 3værelses lejlighed på vesterbro og selvom hun er en laaangsom udpakker (ikke som mig med udpakning på 2-3 døgn) og stadig bor i et afsindigt flytterod så ELSKER hun sit nye hjem og er virkelig glad og ustresset at snakke med nu ift. for 6 måneder siden da hun boede i sin gamle mørke 2værelses..

















Mors nye lejlighed - FØR flytningen - istandsættelse mv.


------------------------------------------------------------



Og mors nye lejlighed (ren sigøjnerlejr pt.) en måned efter indflytningen (billeder taget for en uge siden):














Stuen med det nye fladskærms-tv..






Kontoret..





Entréen..









Soveværelset (og ja, vi andre undrer os også over hvordan hun sover i dén seng)..









Køkkenet - og mors nye Tiffany-lampe, der skal gøres plads til i stuen..





Salget af den gamle lejlighed har givet hende en mindre formue på hånden og da differencen mellem prisen på hendes gamle lejlighed og købet af vores gamle lejlighed til spotpris er stor, har hun for første gang i sit liv kunnet gå shop-amok i kvalitet og har råd til at indrette sig med alt hvad hendes lille have-hjerte begærer.. jeg UNDER hende virkelig denne frihed som er endt med at hun har hyret folk til at male den nye lejlighed, blænde dør, lave glasdør samt har købt en masse møbler og ting hun har drømt om i årevis men ikke haft råd til tidligere - bl.a. en kvalitetssofa, drømmesengen, bærbar pc og fladskærms-tv..
Når man som hun, hele livet har været fattig og tidligere har været afhængig af andres penge og velvillighed (tidligere samlevere mv.) og nu i sit livs efterår er single og kommer til penge en periode, så må det virkelig være fedt at kunne gå ud og pege løs på de ting hun ønsker sig og kunne FÅ dem, uden at skulle stå til ansvar/regnskab overfor andre endsige at andre skal blande sig i form og farver - og pris!!


Derudover planlægger mor at bruge sidste del af formuen, når hun nu efterhånden HAR fået indrettet lejlighed med alle drømmemøblerne og hermed ER fuldt tilfreds med sit nye hjem og ikke begærer mere materielt set, på at invitere et par af sine bedste veninder (tillige fattige og enlige, som heller aldrig har råd til noget) på udlandsrejser - hun planlægger ture til bl.a. New York, Prag og Nord-Sverige med 3 veninder.. Og så har hun lovet mig en tur til Sorrento næste år, hæhæ..

Dét kan man kalde en vel-spenderet formue og det glæder mig virkelig på hendes vegne at det er blevet muligt for hende at indfri disse drømme - og endda ende i en større og BEDRE lejlighed med mere lys, luft og BAD (at leve 7 år uden bad i den gamle lejlighed må have været et helvede)..

Ingen kommentarer: